Det senaste halvåret har jag smakat mig igenom en uppsjö av alkoholfria alternativ, några riktigt bra och några riktigt usla. Periodvis föredrar jag att dricka helt vanligt, iskallt vatten till maten, precis som jag alltid har gjort, men ibland är det ju kul att festa till det lite och speciellt vid de tillfällen då jag längtar lite extra efter en öl eller ett glas vin. Alkoholfritt rödvin som inte smakar saft verkar vara omöjligt att hitta och något gott, alkoholfritt vitt vin har jag inte heller smakat. Ännu. Men – däremot har jag hittat några riktigt bra öl och faktiskt ett bubbligt, alkoholfritt rosévin som jag har druckit en hel del av i sommar.

Drink’in the Sun från danska Mikkeler är i topp när det kommer till alkoholfri öl. Überbra beska och sådär lagom med citrustoner, precis sådan öl som jag gillar.

Nanny State från Brewdog är en annan favorit som har hängt med ett tag. Nu är jag knappast någon expert på öl men denna och Mikkelers alkoholfria påminner helt klart om varandra.

Arc en Ciel är ett rosébubbel som jag har druckit en hel del av i sommar. Fyll upp med massor av is i ett lagom lyxigt glas så kan man låtsas att det är ett glas Montregal. Nästan.

La Mortuacienne (pamplemousse) är en fransk lemonad som smakar grapefrukt. Fantastiskt god! Inte speciellt söt och lagom bubblig, fungerade dessutom alldeles utmärkt till vår förra #flamingofredag. Verkar finnas att få tag på hos La Maison Francais på Vallgatan.

Fentimans Tonic water – servera i ett martiniglas med en isbit och en citronskiva så har du kommit så nära en GT som man kan när man inte dricker alkohol. Det är sant.

Sedan finns det såklart ett gäng alternativ som du kan göra hemma, som till exempel iste eller lemonad. Ibland brukar jag dessutom blanda bubbelvatten med muddlad lime och mynta vilket blir väldigt syrligt och gott. Om jag saknar att dricka? Ja, lite. Just därför har Calle lagt vår absoluta favoritchampagne på kylning. Redan. Något ska man ju ha som motivation när man känner sig lite, eh, utanför fyrkanten.