Jag älskar att bo i stan. Trädgårdsföreningen runt hörnet, Vasastan rakt över gatan och Heden med allt som händer där precis nedanför våra vardagsrumsfönster. Där dyker det upp pop-uprestauranger, anordnas fotbollsmatcher och alldeles nyligen byggdes det boulebanor. Men, så dyker det upp event som gör mig alldeles full i skratt, som den här helgen när det anordnas Oktoberfest (?!). Det är hög musik från öppning till stängning och ur tältet dånar det gamla godingar som Scooters samtliga hits, Take me home country roads (technovarianten, naturligtvis) och Greasemedleyt, denna klassiker.

Myntrik!

Den här helgen ska jag inte besöka Oktoberfest utan istället åka mot Skåne för att gå på bröllop. Det är min bror och hans sambo som ska gifta sig i Viken och vi kommer såklart vara på plats. Mina syskonbarn är taggade till tänderna och enligt säkra källor har Madicken sovit med sina glittriga brudnäbbsskor på sig i väntan på bröllopet. Men just det, på tal om något helt annat –  jag skulle ju fråga om Myntrik! Kommer ni ihåg honom? Många som ser min lilla elefant tittar oförstående på mig när jag med glittrande blick pratar om Myntrik, min sparbössa när jag var liten. Är det en Skåne-grej eller finns det någon annan som känns vid den lilla elefanten? Hoppas att ni alla får en superfin helg!