Två dagar har passerat av renoveringen och det har, som alltid när man bor i ett gammalt hus, varit intressant. Jag lämnade ett badrum med ljusblå plastmatta och kom tillbaka till fyra väggar och golv med ett helt gäng lecakulor (!) som tydligen användes som utfyllnad förr i tiden. Spännande. Nåväl, det ska väl bli ett badrum av det här med men om det är något jag har lärt mig från köksrenoveringen förra året är det att inget går på en spikrak väg när det gäller sådant här.

Men vet ni vad, sist när vi var och kollade till odlingslotten såg jag att våra grönkålsplantor börjar se riktigt fina ut!  OM jag längtar tills jag får skörda några blad. I vintras när Åsa var och hälsade på mig gjorde hon en enkel pastarätt med grönkål och citronzest som jag återkommer till och om igen så fort jag får chansen. Snart så.

Åsas grönkålspasta

2 portioner

2 portioner fullkornspasta

1 gul lök

1 bunte grönkål

1 citron, skalet (och eventuellt lite saft)

1 röd chili, finhackad

salt, nymald svartpeppar

Koka pastan. Repa grönkålen och riv i mindre bitar. Finhacka löken och chilin. Fräs löken, chili och grönkål i en panna i några minuter och rör runt ordentligt under tiden. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och citronzest. Blanda i pastan och ät på direkten.