Imorgon startar renoveringen av vårt ena badrum och ikväll har vi roat oss med att flytta in i det lilla rummet som de senaste månaderna har agerat lagerlokal för diverse badrumsrelaterade inköp, och vårt sovrum har i sin tur tagit över rollen som förråd. Badrummet som ska renoveras ligger (naturligtvis…) så långt in i lägenheten som man kan komma, bakom vårt sovrum mer exakt, och jag kan inte nog påpeka hur mycket jag längtar efter att det ska bli färdigt. Den här renoveringen började vi planera tidigt i våras, men så kom det andra saker i vägen och vi kom lite av oss men nu så. Äntligen.

Nåväl, från badrum till pasta. För några år sedan åt vi carbonara minst en gång i veckan, men så tröttnade jag lite och vi tog en paus. Nu är vi vänner igen, jag och carbonaran, och idag åt vi en ny variant med västerbottensost som blev alldeles ljuvlig. Har du gröna ärtor hemma är det gott att blanda i en näve (eller två!) och äter du kött är det naturligtvis bacon som ska vara på toppen.

Carbonara med västerbottensost

2 portioner

2 portioner pasta av en finare variant
2 äggulor
1 stor näve riven västerbottensost
1 dl grädde

1 klyfta vitlök, finriven
havssalt & abnorma mängder svartpeppar

Koka pastan och blanda äggulor, vitlök, västerbottensost och grädde i en bunke. Smaka av med lite havssalt och massor med svartpeppar. Blanda pastan med såsen och låt det puttra på låg värme en liten stund. Strö över ost och nymald svartpeppar (ja, ännu mer…) precis innan servering.