Imorgon åker vi till Köpenhamn för en weekend-mitt-i-veckan eller semester-efter-semestern som vi brukar kalla det. Vinnande koncept. På onsdag kväll ska vi titta på Neil Young som spelar på Forum och förutom det tänker jag att vi ska kolla in Torvehallarna, äta smörrebröd, besöka Royal Copenhagen, göra det obligatoriska besöket vid Lille Havfrue och såklart äta massor med god mat. Linda har en grym Köpenhamnsguide som jag tar med mig – kolla in den här!

Förutom att längta efter konserten har jag haft massor med roliga saker för mig den senaste tiden – bland annat hade vi en mini-MBT hemma hos Rebecca förra veckan och det var som vanligt alldeles fantastiskt att ses. Jag är väldigt glad för vår lilla grupp som ses så ofta vi kan och livet hade varit bra mycket tråkigare utan våra träffar. Tema för kvällen var “vad du hinner” och jag tog med mig något av det bästa jag vet – foccacia. Den här gången toppad med lök men ungefär vad som helst går ju bra annars – soltorkade tomater, rosmarin, oliver… you name it.

Foccacia med lök

1 plåt

50 g jäst

5 dl fingervarmt vatten

12 dl vetemjöl special

2 tsk salt

2 msk olivolja

1 gul lök

2 msk flingsalt

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet och blanda i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör en stund. Tillsätt resten av mjölet och knåda till en smidig deg, jag brukar köra ungefär 10 minuter i assistenten. Häll olivoljan i en bunke, häll i degen och rör runt degen i oljan. Täck över och låt degen jäsa i ungefär en timme. Skala och skiva löken tunt. Lägg över den jästa degen på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut degen så att den täcker nästan hela plåten. Pensla degen med olivolja, tryck ner löken och strö över salt. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225° och grädda brödet mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.