Från Åland via Orust till Skåne. Vi kom ner till mamma och pappa i tisdags och jag har redan hunnit med en hel del – att lära mig att virka, till exempel, och så har jag såklart kastat boll (om och om och om och om*234323) till Nallebjörnen, och imorgon ska vi ut på svampjakt.

Men, nu var det den här chokladdesserten vi skulle prata om. Innan vi åkte till Åland åt vi nämligen den här enkla och ack så goda efterrätten på Orust, och det vore en skam om ni inte fick ta del av det här (oerhört avancerade) receptet. Direktkvalificering till receptmappen det-ska-gå-snabbt-desserter, kan jag lova.

Chokladdessert med flingsalt

4-6 portioner

2 dl grädde

200 g (mörk) chokladkaka

flingsalt på toppen

Värm grädden, hacka chokladen i mindre bitar och rör ner. Vispa tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och låt stelna. Plocka fram strax innan servering, strö över flingsalt. Servera med färska bär.