Oj, vilken helg. I söndags morse staplade vi hem vid fem-snåret, lyckades somna trots att det var ljust och vaknade sex timmar senare, knappt utvilade. Precis som det ska vara när ens bästa vänner har gift sig. Vilken magisk dag och kväll det var!

Att ha bröllopsfest på Pommern var magiskt. Jag kände mig lite som en sjöman hela kvällen och fick hålla mig från att brista ut i spontandans och sjunga Anchors away.

Jag och Calle gjorde snittarna som vi åt till champagnen och förutom fröknäcke, piroger och parmesankex  gjorde vi en hemmasnickrad variant av västerbottenpaj som blev väldigt god!

Västerbottensnittar
ett helt gäng…

färdiga smördegsplattor
philadelphiaost
riven västerbottensost
salt, nymald svartpeppar
cocktailtomater, tunt skivade
finhackad gräslök
(ägg till pensling)

Sätt ugnen på 225°. Blanda philadelphiaost och riven västerbottensost, smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund i kylskåp så att röran sätter sig. Ta fram frysta, färdiga smördegsplattor och lägg på en plåt. Låt tina något. Pensla med ett uppvispat ägg och bred sedan på västerbottenröran. Lägg på tomater och grädda i ugn i ungefär 15-20 minuter. Låt svalna på galler och skär i mindre bitar.