Idag är första dagen på min semester och när det vankas semester vankas det grill. Här kommer ett gäng saker ni kan slänga på grillen om ni, precis som jag, föredrar grönsaker framför en blodig stek:

Vegetariska grillspett, det bästa jag vet att lägga på grillen. Oftast gör jag spetten med paprika, champinjoner och gul lök. Skiva grönsakerna och lägg i en plastpåse med någon egenpåhittad marinad någon timme innan du ska grilla, trä på spett och grilla några minuter.

Marinerad fetaost, alltså. Så gott! Köp en riktigt fin fetaost, brassa på med färska örter, svartpeppar och citronzest, lägg i ett folieparket och grilla tills den är varm och alldeles mjuk.

Marinerad tofu. Se till att köpa den fasta varianten, den andra trillar i sär minuten du ens tänker på att vända den. Den här varianten med chimichurri är min favorit och receptet kommer från Ann-Louise!

Portabellosvamp fylld med nästan vad som helst. Oftast äter jag den precis som den är och lägger på en klick kryddsmör precis innan servering men den här svampen är god med nästan vad som helst! På bilden ovan – getost och purjolök.

Har ni några vegetariska favoriter ni brukar grilla? Berätta – jag tar tacksamt emot både tips och recept! Nu ska jag till Mölndal och hälsa på mina föräldrar och Isbjörnen som är på besök. Ha en fin vecka!