Jag är svag för det mesta i mousseväg, och den här senaste varianten med mango och passionsfrukt bjöd Bibbi på för några helger sedan. Jag åt en jätteportion, och tråkigt nog blev det en över som jag kunde äta dagen efter. Verkligen jättetråkigt.

Mangomousse med passionsfrukt

4 portioner (recept från Amelia)

1 vaniljstång

1 dl vatten

2 dl socker

2,5 gelatinblad

400 g mango i tärningar

2 dl vispgrädde

3 msk pressad citronsaft

4-6 passionsfrukter

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vattnet med vaniljstång, frön och socker i en kastrull och rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången och låt lagen svalna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter och mixa mango med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en kastrull. Rör ner gelatinblandningen i mangomixen och vänd ner grädden. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Gröp ur passionsfrukterna och fördela kärnorna över mangomoussen. Servera direkt.