Den här veckan har det varit fullt upp frän början till slut och än är det inte över. Imorgon kommer det långväga besök, på lördag spelar Håkan och däremellan ska jag jobba lite. Om jag längtar efter semester? Ja, lite. Även om jag och Calle har alldeles för lite semester tillsammans i år men så blir det ibland. Vi får ta igen det senare i år.

Våra enda planer för den här sommaren är att hänga på landet, hänga i Skåne och hänga på Åland. Åka ut med båten, mysa med Isbjörnen, gå på bröllop… och äta en massa god mat, såklart. Den här salladen åt vi innan vi åkte hem från Orust i söndags, och det där med brynt smör i dressingen är ju genialiskt! Receptet kommer från Coop.

Potatissallad med brynt smör och pepparrot
4 portioner

1 kg potatis
2 knippen rädisor, delade
50 g babyspenat
100 g smör
2 äggulor
1 msk vitinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 dl olja utan allt för stark smak
3 msk finriven pepparrot

Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna innan du skär i mindre bitar. Smält smöret på hög värme och låt det bryna i någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa ordentligt hela tiden. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt (men ta inte med den mörka bottensatsen!) och rör ner pepparroten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och vänd ihop med potatis, rädisor och babyspenat.