Frekventa besökare av denna bloggen har nog inte missat att Åland i allmänhet och Mariehamn i synnerhet är en av mina favoritplatser på denna jord. Det hela började med att jag träffade Minna, som är född på Åland, en solig dag i augusti för en herrans massa år sedan när vi båda började plugga tillsammans på Göteborgs Universitet, och allt sedan dess har vi hängt ihop. Senast jag och Calle besökte Åland var i början av mars och snart åker vi tillbaka igen eftersom Minna och Manne ska gifta sig. Om jag längtar? Ja. Om jag blir tårögd bara jag tänker på det? Ja. Bäst att ladda med näsdukar redan nu.

Hur som helst. Sist vi var på besök tog Minna och Manne med oss till en riktig pärla kort utanför Mariehamn – Stallhagens Bryggeri som numera är öns enda bryggeri. I anslutning till bryggeriet finns det en pub där vi åt middag och provade några av deras olika ölsorter (såklart…)

Innan maten fick vi åländsk ost att dippa i havtornmarmelad. Passande för en ost-junkie som jag…

Vi hade meddelat att jag ville ha vegetarisk mat innan och oj, vad god mat jag fick! En sorts grönsaksbiff som var panerad i (bland annat) pumpafrön och till det en stark sås och sallad på rödkål. De andra åt allt från hemmastoppad korv till entrecôte och var väldigt nöjda. Menyn bytas ut lite efter vad som finns att tillgå – läs mer och boka bord här.