I måndags var det så fint vänder så jag och Calle struntade i att laga mat, köpte med oss en baguette och åkte till Johanneberg och satte oss på vår favorit-utkiksplats och tittade på stan och njöt av solen. Nästan så jag önskar att alla veckor började på det här sättet.

I tisdags kom jag hem trött och sur från jobbet. Jag var lite för hungrig helt enkelt, och blev sugen på precis allt och inget vilket resulterade i att Calle fick köra mat-bingo med mig. “Men jag kan göra pannkakor?” “NÄÄÄÄÄ eller JOOO kanske…” “Nähä, men carbonara då?” “Nääääää jag vill inte ha paaasta” och så fortsatte det tills jag bestämde mig för att våfflor hade varit himla gott. De åt vi med en klick gräddfil, finhackad lök och tångrom. OCH de senaste avsnitten av BBT. Lycka.

I onsdags åkte vi till landet och Bibbi hade maten klar när vi kom upp. Ungsrostade grönsaker, grillad majskolv (som jag längtat!) och chimichurri. Sommar så det skriker om det.

I torsdags hade vi en fixardag deluxe. Rensade ogräs, planterade i pallkragen, köpte en ny kanttrimmer och kom dessutom hem från Bauhaus med en fin krusbärsbuske. På kvällen åt vi potatisgratäng (med purjolök, så gott!) och när de andra åt dubbelmarinerad filé (vilken sort har jag glömt) smörstekte jag ett gäng skivade morötter. Till det hade vi lite rester av en getostcrème jag gjorde tidigare under dagen.

I fredags var vi i stan en sväng och eftersom vi inte kom upp till landet förrän lite efter åtta åt vi en enkel men ack så god paj med getost och sparris och lite sallad till middag.

I lördags kom det över vänner på middag och Bibbi bjöd på lammracks och ugnsrostad potatis med rödlök, fetaost och kalamataoliver. Till efterrätt åt vi en ljuvlig mangomousse – återkommer med recept på den.

Idag åt vi middag på landet innan vi åkte mot stan igen. Vi plockade fram “lite” rester vi hittade i kylskåpet och till det gjorde vi en löjligt god potatissallad med brynt smör i dressingen. Väldigt spännande!

Veckan som kommer är stor på många sätt och vis, men störst av allt är nog ändå att Håkan (Hellström alltså, för er som inte nämner honom som “Håkan”) spelar på Ullevi på lördag. Jag laddar med näsdukar, för gråta kommer jag med all säkerhet göra. Ha en fin vecka nu!