Tiden går fort och långsamt på samma gång, och för oss som har varit på landet sedan i onsdags börjar det bli svårt att hålla reda på dagarna. Vi rensar i rabatterna, planterar blommor, äter god mat och imorgon är det dags för helgens stora höjdpunkt – vi ska lägga i båten. Äntligen.

Om ni vill ha nybakade bullar till frukost tycker jag ni ska göra de här godingarna med vallmofrön och lagrad grevéost. Alldeles ljuvliga, och smakar bäst direkt ur ugnen, såklart. Trevlig helg!

Ostfrallorbullar

12 st

25 g jäst

5 dl kallt vatten

0,5 msk honung

1 msk olivolja

2,5 tsk salt

6 dl siktat dinkelmjöl

6 dl rågsikt

vatten, grevéost och vallmofrön

Rör ut jästen i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja salt och mjöl. Blanda ihop lätt, täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. På morgonen – sätt ugnen på 225°. Häll ut degen (den är kladdig!) på ett mjölat bakbord, men knåda inte. Häll över mjöl, dela i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dutta på lite vatten, häll över vallmofrön och lägg på en skiva grevéost. Grädda i 15-20 minuter.