Den här veckan började i Rom och slutade i Göteborg, kan man säga. Såhär gick det i matväg tredje veckan i maj:

I måndags åt vi middag på en restaurang i Prati som inte direkt uppfyllde våra förväntningar. Calle åt en tråkig frutti di mare och jag slog till med två antipasti – ostbricka och aubergine-och-mozarellacaprese. Inte alls så gott som det låter, kan jag meddela. Nåväl, man kan inte lyckas jämt.

I tisdags däremot bestämde vi oss för att gå till Enosteria som är en liten restaurang som ligger i närheten av Piazza Di Spagna och som serverar lokalproducerad, traditionell italiensk mat med en twist. Och oj, säger jag bara. Den här upplevelsen ligger just nu på andra plats på min mentala best-of-lista när det kommer till restauranger (efter Gwynnett St i Brooklyn). ALLT jag åt var fem av fem – till förrätt en sorts demonterad eggplant parmigiana med parmesancrème, till varmrätt en pasta med tre olika sorters tomater (GAAAH!) och till efterrätt en ört- och olivoljemousse med jordgubbssallad. Wow.

I onsdags åt vi middag på Kastrup när vi väntade på vårt flyg mot Göteborg. En avokadomacka och stor avokado-citron-och-äpplejuice på Joe & the Juice så var jag nöjd resten av kvällen.

I torsdags förberedde jag kvällens föreningsstämma med vår bostadsrättsförening så när jag var i Saluhallen och handlade ost passade jag på att köpa med mig en falafel hem från favoritstället. Perfekt middag när tiden är knapp.

I fredags kom vår kompisar Johan och Johannah på besök från Stockholm och vi bjöd på hemmarullade vegetariska kåldolmar med pressgurka, kokt potatis och rårörda lingon. Till dessert blev det ett gäng praliner från Flickorna Kanolds.

I lördags körde vi på ett enkelt kort och gjorde übergoda vegetariska fajitas. Johannah stekte lök, paprika och morötter en väldigt kort stund så att de var varma men ändå krispiga och de åt vi i tortillabröd tillsammans med guacamole, svarta bönor och en klick gräddfil. Till efterrätt gjorde vi en helt vanlig (men ack så god!) rabarberpaj.

Idag är det söndag och vi har ätit middag hemma hos vår vän Malin. Hon bjöd på en av mina favoriträtter, Malins pastasallad, och till det hade hon bakat ett alldeles ljuvligt bröd med torkad frukt och frön i. En väldigt fin avslutning på en fin vecka!