Man kan tro att jag och Calle har hamnat i en loop när det kommer till matlagning – pannkakor på måndagar, pasta mest hela tiden… Men, så är det vår i luften och jag vill hellre vara ute än att stå hemma och laga mat. Såhär gick det andra veckan i maj:

I måndags var det en klassiker – pannkaksmåndag. Ja, jag är officiellt löjligt förtjust i pannkakor, speciellt Calles (och mammas). Den här gången åt jag med en klick hjortronsylt, men i vanliga fall brukar jag göra crèpes av det hela – antingen med avokadokräm, eller så kläcker jag i ett ägg och strör över lite riven ost när pannkakan är i stekpannan.

I tisdags gjorde jag italienska bullar i tomatsås. Bullarna kan man göra som man vill men jag använder ofta det här receptet (men byt ut den indiska kryddningen till finhackad basilika och vitlök). Jag kryddar bullarna ordentligt och låter såsen vara precis som den är – enbart krossade tomater och en klick tomatpuré. Pasta och färsk basilika till det och saken är biff.

I onsdags åt vi thaimat från Moon Thai Kitchen som är den svensk-thailändska varianten av den här restaurangen, typ… (i alla fall när det kommer till inredning). Jag har varit där några gånger innan och inte varit sådär jättenöjd med maten men den här gången var det riktigt gott. Jag åt något så enkelt som wokade grönsaker med sojasås, och det passade mig perfekt.

I torsdags blev det åter igen pasta med tomatsås. Vet inte om det är Rom-resan som har gjort att vi snöat in på pasta den här veckan men något är det. Tror att både jag och Calle hade kunnat leva på enbart pasta resten av livet, faktiskt.

I fredags var det pizzafredag och Calle stod redo med pizzadeg, pålägg och baksten när jag kom innanför dörren.

Vad gör man när man är sugen på mammas potatismos, inte har en mamma i närheten och inte orkar göra det själv? Man går ner till Lasse på Heden och beställer en mosbricka med bostongurka och massor med rostad lök. Inte den mest, eh, proteinrika måltiden men helt ok en lördag när kvällen ägnas åt packning.

Idag är det söndag och vi landade i Rom i förmiddags. Vi hittade inga bra rekommendationer på restauranger i vårt område så vi ramlade in på första bästa ställe och drog en riktig vinstlott. Enkelt och italiensk så jag körde på en tunn, tunn pizza med tomat och mozarella och Calle beställde in något som vi på menyn tolkade till musslor men som var kalv. Haha! Så kan det gå.