Den här veckan har bjudit på födelsedagsfirande, restaurangbesök och en helg på landet. Såhär såg matveckan ut första veckan i maj:

Vissa dagar finns bara inte orken där och i måndags var det en sådan dag. Vaknade, körde till jobbet, gick som i en dimma hela dagen, kom hem, sprang direkt på styrelsemöte och var hungrig/matt/döende när klockan slog åtta. Calle fixade pannkakor och avokadokräm till mig och efter ett gäng sådana + ett glas mjölk var jag (typ) människa igen.

I tisdags fyllde jag år och Calle hade bokat in oss på Linnea Art Restaurant, en doldis bland Göteborgs finkrogar – i alla fall för mig. Vi åt i deras bistrodel och blev serverade allt från svartrotssoppa till helstekt blomkål. Väldigt gott, och kul att prova en (för oss) helt ny restaurang.

I onsdags firade vi Valborg hos mina föräldrar tillsammans med hela familjen och trots att det var kallt grillade vi. Grönsaksspett och kött, och till det beasås och pappas ugnsrostade potatisar med rosmarin. Till efterrätt hade mamma bakat pinocchiotårta med grädde och mandariner, min favorit.

I torsdags körde vi mot Göteborg igen och kom hem ganska sent så jag åt smörgås och filmjölk till middag och Calle körde på überfavoriten pasta med chili och vitlök.

I fredags åkte vi upp till landet med våra vänner Magnus och Sara och på kvällen lagade vi middag tillsammans. Det blev klassikern risoni med getost och gremolata med stekta rotselleriskivor – en av mina absoluta favoriträtter.

I lördags gick de andra all in och gjorde hamburgare efter Flippin’ Burgers recept och det var mycket oohande och aahande från middagsbordet, kan jag meddela. Jag åt istället en annan amerikansk klassiker – grilled cheese, såklart komplett med ill-orange, amerikansk cheddar (och en klick senap).

Idag är det söndag och vi kom precis innanför dörren. Middag åt vi på landet innan vi åkte hem – färsk parmesanfylld pasta med pesto och en stor sallad till det. I solen, vid bordet, på trädäcket. Underbart.