Igår fyllde jag år och som sig bör blev jag väckt med sång, pussar och present. Det där med att fylla år bli ju på något sätt mindre viktigt ju äldre man blir, även om det såklart är fint att bli firad. När jag kom hem från jobbet hade Calle blandat Bloody Marys och lite senare gick vi till Linnea och åt middag. Idag åker vi till Skåne för att fira Valborg tillsammans med hela min familj (ISBJÖRNEN!!!!) och oj, vad jag längtar!

Igår hade jag dagen till ära hade jag bakat en födelsedagskaka, och efter mycket om och men bestämde jag mig för att göra den senaste raketen i matbloggosfären – Hovkonditorns sötsyrliga citronrutor med kondenserad mjölk och smuldeg. Det tog inte många minuter att slänga ihop den här kakan, och god var den. Prova!

Sötsyrliga citronrutor

16 st, ungefär

120 g smör, mjukt

1,5 dl farinsocker

2,5 dl fiberhavregryn

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 dl citronsaft

3 tsk citronskal

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker i en bunke. Tillsätt fiberhavregryn, mjöl, bakpulver och salt och blanda. Klä en 20 x 20 cm form med baplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten. Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på botten och strö över resten av smuldegen på toppen. Grädda i 20-25 minuter och låt kakan svalna innan du skär i rutor. Förvara svalt för rutorna blir bäst när de är kalla!