Den här veckan har vi slagit rekord i restaurangbesök, legat på en filt i Trädgårdsföreningen och bäst av allt – festat till det med världens bästa pizza mitt i veckan. Såhär såg det ut sista veckan i april:

I måndags var det annandag påsk och vi gick en promenad bort till Linné och stannade till för en glasspaus på Järntorget. På väg hem kom vi på att vi ville äta indiskt så vi slank in på Tre Indier på Skanstorget och åt papadums, dal och limepicklade grönsaker.

I tisdags var jag ledig så jag lagade till en långkokt tomatsås. Inget fancy-pants alls utan en enkel variant med vitlök, gul lök, chili, tomatpuré (massor!) och krossade tomater. Gott i all sin enkelhet.

I onsdags åt vi hemmagjord pizza, som är något av det bästa jag vet. Bästa toppingen just nu och för all framtid? Krossad ananas, lök och kronärtskocka. Och, om jag är lite wild n crazy, champinjoner.

I torsdags demonstrerade jag tillsammans med min partner in crime Malin som har startat upp nätverket FENS tillsammans med två andra sjuksköterskekollegor. Efter Malins fantastiska tal gick vi till Hagabion och åt en bit mat. Jag, som nästan alltid äter deras löjligt goda, vegetariska nöt- och svampfärslimpa (som var slut när vi kom dit, buhu!) provade för första gången deras fyllda pasta med svampsås och grillad tomat.

I fredags var Calle på AW med sina kollegor och jag jobbade sent. Blev akut sugen på Malan’s famous monster sandwich på väg hem så den fick det bli, tillsammans med West Side Story som är en av mina favoritfilmer.

I lördags var det så fint väder så vi bestämde oss för att parkera på en uteservering. Vi gick till Familjen, vårt favorithäng all time, och påmindes åter igen om varför det stället är Göteborgs bästa restaurang. Drinkarna! Personalen! Maten! ALLT är banne mig perfekt. Jag åt sparris på längden och tvären och Calle körde på en klassiker – råbiff.

I söndags var jag sugen på att grilla så vi åkte till min storebror med familj och fixade hamburgare, pommes och beasås. Hej, hej sommar!