Jag bakar inte speciellt ofta nu för tiden, men det brukar däremot Calles mamma Bibbi göra. Goda saker dessutom, sådana som man omöjligt bara kan ta en bit av. I söndags festade vi till det med de här toscarutorna och jag såg Calle (-jag-äter-inte-sötsaker) ta två bitar. Det, mina vänner, är ett bra betyg.

Toscarutor

24 st, ungefär

150 g smör

2 dl socker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl filmjölk

200 g blandade nötter (mandel, valnötter och hasselnötter t.ex)

100 g smör

1 dl socker

0,5 dl honung

2 msk vetemjöl

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen – ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och blanda sedan ner i smeten tillsammans med filmjölken. Häll smeten i en form (ca 20*30 cm klädd med bakplåtspapper) och grädda knappt färdig i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Skålla och skala sötmandeln, rosta valnötterna och hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnid av så mycket som möjligt av skalen med en handduk. Smält smöret tillsammans med socker och honung. Tillsätt vetemjöl, mandel och nötter. Låt sjuda ihop i någon minut, fördela sedan försiktigt över den halvgräddade kakan. Flytta upp kakan ett snäpp i ugnen och grädda ytterligare några minuter tills kakan har fått en fin gyllenbrun färg. Känn med en sticka när den är klar! Låt kakan svalna, skär sedan i bitar.