Den här påsken har varit riktigt fin, trots att vi inte riktigt har firat som vi brukar. Men, vad gör det när solen skiner, utemöblerna är på plats och frukosten avnjuts på trädäcket? Inget alls. I matväg har den här veckan bjudit på kylskåpsrens, restaurangbesök och årets första grill.

I måndags var jag bestämt sugen på paprika stroganoff och det fick det bli. Bästa varianten gör man med vispgrädde, crème fraiche paprika chili och en stor klick tomatpuré. Till det – ris, såklart. Världens godaste matlåda dagen efter, kan jag meddela!

I tisdags bestämde vi oss för att gå ut och äta så vi slank in på Texas Lonhorn som ligger alldeles bredvid vår trappuppgång. Jag festade till det med vegetariska fajitas och Calle åt någon tortilla-och-kycklingvariant.

I onsdags skulle vi egentligen bort på middag men när det blev inställt i sista stund bestämde vi oss för att köra någon variant av kylskåpsrens. Vi gjorde wraps som vi fyllde med valnötter, soltorkade tomater, fetaost och massor av grönsaker. Calle hittade även några biffar som han tyckte passade bra till.

I torsdags åkte vi upp till landet för att fira påsk med Calles familj och Bibbi hade så snällt lagat mat till oss när vi kom upp. Köttfärspaj med paprika och till det en stor sallad.

I fredags var det traditionsenlig påsklunch, om än med sisådär 40 personer mindre än vad vi brukar vara. Efter påsk-och-snaps-lunchen var vi ganska trötta så till middag blev det bara en smörgås och lite fil.

I lördags var vädret exemplariskt och vi var ute precis hela dagen. På kvällen gjorde vi det man alltid måste göra när årets första, riktiga fina dag visar sig – vi grillade. Halloumi, ugnsrostade grönsaker och tzatziki. Svårslaget efter en så fin dag.

Idag åt vi middag innan vi åkte hem från landet och Bibbi bjöd på lammstek (till de andra) med en riktigt krämig och god potatisgratäng med purjolök (à la Per Morberg). Istället för lammstek festade till det med ett stort lass broccoli och till efterrätt blev det rabarberpaj med knäckigt täcke. Fin avslutning på den här påskhelgen.