Den här veckan har det varit fullt upp med allt från besök vid bikupan till ölmässa. Där emellan har vi ätit raggmunkar, blivit bjudna på middag och varit en runda på landet. En fin vecka, helt enkelt!

I måndags bjöd Calle på en riktig klassiker – raggmunkar med rårörda lingon. Till det? Ett stort glas mjölk och söndagens avsnitt av Lillyhammer. Raggmunkar är något av det bästa jag vet och för mig hade det inte varit några problem att äta det här två gånger i veckan året om.

I tisdags var jag och resten av gänget på jobbet bortbjudna till vår vän och kollega Sandra och vi bjöds på paj, ostar, kex, sallad och en löjligt god chokladkaka till efterrätt. Rullade hem därifrån, bokstavligt talat.

I onsdags åt jag rester eftersom jag hade ett styrelsemöte med vår bostadsrättsförening kort efter att jag kommit hem från jobbet. Calle hade förberett en lasagne dagen innan och den åt jag med en perfekt (hallelulja!) avokado och, erm, tabasco.

I torsdags var vi på landet nästan hela dagen tillsammans med Calles föräldrar så när vi kom hem var vi vrålhungriga och det var snabb mat som gällde. Som vanligt när tiden tryter blev det den här pastasalladen (den kommer en gång i veckan, som ni märker…) och den ÄR verkligen ett av de bästa vardagsrätterna jag vet.

I fredags kom mina syskon med respektive och min farbror på besök eftersom vi skulle gå på öl- och whiskymässan tillsammans. Innan vi gick dit bjöd vi på carnitas med tillbehör och för mig som inte är så förtjust i sådant blev det istället svarta bönor och syrad lök som jag (bland annat) fyllde mina tortillas med.

I lördags orkade inte vi laga mat så vi traskade ner till vår närmsta (och bästa!) thairestaurang och festade till det med pad thai, vilket jag beställer 99% av gångerna vi är där. Alldeles ljuvligt gott, speciellt med extra limejuice och massor av krossade jordnötter. (Tanken var att vi egentligen skulle gå till Linnea, men orken fanns inte riktigt där så vi får skjuta på det ett litet tag. Återkommer med rapport.)

I söndags ville jag äta precis vad som helst som passar till pressgurka så Calle lagade till en riktig söndagsklassiker – köttbullar, kokt potatis och brunsås. Svårslaget en söndag, tycker jag.