På grund av en något, erm, försenad hemresa från Åland (felbokade biljetter, say no more) var vi hemma i Göteborg klockan 02 inatt istället för klockan nio på kvällen som planerat – därav den sena det här åt vi-uppdateringen. Here goes:

I måndags var det kris i planeringen och jag hann inte äta middag innan bikursen började så jag tog lite knäckebröd och höll ut. Stekt ägg och en rostad smörgås smakade fint när vi kom hem! Ägg, alltså. Så genialt.

I tisdags var Calle hemma innan mig så han gjorde en tomatås med massor av vitlök och chili och till den åt vi lite pasta. Enkel mat med mycket smak. Borde kanske haft några grönsaker till men jag var så hungrig när jag kom hem att det liksom inte fanns ork till att leta fram något grönt.

I onsdags kom vår kompis Malin över på middag och planen var att göra en massamancurry men det hela slutade med någon sorts gryta med blomkål, tofu, sötpotatis och cashewnötter. Till det – basmatiris och en klick mango chutney.
I torsdags anlände vi till Kapellskär lagom till middagstid så jag och Calle festade till det med middag på båten över till Åland. Maten är knappast speciellt spännande (nåväl, en bakad potatis går alltid ner) men utsikten är vidunderlig och tittar man noga, noga så kan man se Lagneskär vid inloppet till Mariehamn.

I fredags hade Minna bokat in oss på middag på Stallhagen, ålands enda ölbryggeri som ligger strax utanför Mariehamn. Jag åt en blomkåls-och-potatisbiff med en übergod syrlig rödkålssallad. Fantastiskt fint ställe ute – kolla in om ni har vägarna förbi!

I lördags spenderade vi dagen på Lagneskär, Minnas föräldrars sommarställe. Trots blåst och kyla bastade vi och vissa i sällskapet hällde spann med vatten över sig. Hade havet varit lugnade hade Calle och Manne (mer kända som sälarna) antagligen hoppat i plurret direkt. På kvällen var vi trötta så till middag blev det en favorit – färsk pasta med champinjoner, grädde, parmesanost och timjan.

Igår körde vi alltså hem från Åland och middag blev hamburgare på vägen. Satt bra efter några timmar i bilen!