Den här veckan har varit upp och ner på alla sätt och vis. Stressiga dagar, fika i Trädgårdsföreningen och väldigt god middag på en restaurang vi provade för första gången! Ungefär så kan man väl sammanfatta sista veckan i mars.

I måndags körde jag direkt från jobbet till biodlingskursen så Calle hade packat en matlåda till mig, fylld med min favoritpastasallad med fetaost, purjolök och tomater. OCH dessutom hade han tagit med en liten flaska tabasco. Är det inte kärlek, så säg?

I tisdags gjorde jag en paj med inspiration från ett recept jag hittat hos Coop. Istället för vanlig botten gjorde jag någon sorts majsgrötsvariant – perfekt eftersom jag hade ett paket majsmjöl som behövde användas upp. Jag fyllde pajen med välkryddad färs och toppade det hela med riven västerbottensost. Annorlunda helt klart, men gott! Pajen är lite torrare än en med äggstanning så en kall sås passar bra till.

I onsdags var vi ute och rullade hatt tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna i vår bostadsrättsförening och för första gången besökte vi Barrique. Vi blev serverade väldigt fin mat och för mig blev det blomkålstema hela kvällen. Passade alldeles utmärkt, som ni förstår. Rekommenderas varmt!

I torsdags var Calle borta med jobbet och jag var inte sugen på att laga mat så istället blev det två pocherade ägg och smörgås med ett tjockt lager västerbottensost. Snabbmat, men ack så gott.

I fredags kom vår kompis Sandra över på #flamingofredag och Calle bjöd på drinkar och pizza. Bästa toppingen för kvällen? Finstrimlad chili, krossad ananas (massor!) och pyttelite ost. Bästa receptet på pizzadeg hittar du här!

I lördags blev vi bjudna på middag hos våra vänner i Lerum och de slog på stort och satte igång grillen. Portabellosvamp med västerbottensost, sparris, halloumi och en stor sallad, gino till efterrätt och cognac och kaffe till efter-efterrätt. Väldigt gott! Och trevligt, såklart.

I söndags slog jag och Calle till med ett glas vin i Trädgårdsföreningens café tillsammans med Calles föräldrar. Åh, vad mysigt! ÄNTLIGEN kan man sitta ute och få lite hopp om livet igen efter de senaste månadernas +5° och regn från sidan. På kvällen kom våra vänner Magnus och Sara på middag och vi bjöd på texas chili (för de andra) och majsbiffar (till mig). Till det? En stor guacamole, en uppsjö av starka såser och gräddfil. Men det obligatoriska lasset med riven ost – det glömde vi…