Jag tror jag har sagt det innan ett antal gånger men baka, det är inte min grej. Det är fler än en gång som jag (tycker att jag) har gjort exakt så som det står i receptet men ändå slutar det med att det jag bakar ser helt annorlunda ut från originalet på bild.

Som de här glutenfria kakorna från Söta Saker, till exempel. Efter att jag tillsatt den mängd potatismjöl som står i receptet vispade jag runt lite och hade typ en… rinnande deg. Då tillsatte jag lite mer potatismjöl tills degen var tillräckligt hård för att rulla men när jag hade gräddat den första plåten såg jag att alla kakorna såg ut som små, små ägg som runnit ut. Spännande. Men, kakorna var jättegoda. Lovar. Ni får Therésias originalrecept och inte min hemmasnickrade variant men GLÖM alltså INTE att ni eventuellt måste tillsätta mer potatismjöl.

Glutenfria kakor med lemoncurd och vallmofrö

ca 40 st

175 g smält smör*
(*det kanske var här det gick fel – jag vägrar att ha flytande smör hemma och smälte istället helt vanligt smör.)

1 dl socker

1 ekologiskt ägg

3,5 dl potatismjöl

lemoncurd

vallmofrön

Rör ihop smör och socker, tillsätt ägg och potatismjöl. Rulla degen till små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör små hål i varje boll och fyll med lemoncurd. Strö över vallmofrön och grädda i 175° i 10-15 minuter. Låt svalna på galler.