Om det är något jag älskar att ha med i matlådan är det broccoligratäng. Smakar minst lika bra dagen efter (om inte bättre!) och tillsätter man lite extra valnötter på toppen är saken biff.

Jag har nästan alltid västerbottensost på toppen men har du inte det fungerar valfri, smakrik ost lika bra. Som jag skrev ovan är det fint att strö över lite extra valnötter innan servering. Vet ni vad som är gott till, dessutom? Tabasco! Det kunde ni väl aldrig tro? (Haha!)

Broccoligratäng

2 portioner + matlåda

2 broccolibuketter

4 ekologiska ägg

4 dl grädde

2 dl västerbottensost

salt, nymald svartpeppar

1 dl valnötter

Sätt ugnen på 200°. Skär broccolin i mindre bitar och koka någon minut i lättsaltat vatten. Jag gillar min broccoli superkrispig så jag tar upp den ganska snabbt. Smörj en form, lägg i broccolin. Grovhacka nötterna och strö över. Blanda äggstanningen och smaka av med salt och peppar. Häll i formen (om inte broccolin blir tillräckligt täckt kan du blanda 1 ägg och 1 dl grädde till och hälla över) och strö över osten. Grädda i ungefär en kvart och låt gratängen sätta sig lite innan servering.