Den här veckan har bjudit på trygga klassiker, några semesterminnen, MBT (MatBloggsTräff) med tema vår och sist men inte minst –  en helt fantastisk Bloody Mary. (Jaja, två då.) Tredje veckan i mars gick såhär:

I måndags hade jag världens längsta dag på jobbet och eftersom Calle låg hemma sjuk blev det ingen biodlingskurs för oss. Tråkigt, men så är det ibland. Till middag gjorde jag en enkel och mild jordärtskockssoppa toppad med citronsaft, dill och olja. Supersnabb och snäll mot magen.

Samtidigt som soppa kokade i måndags kväll förberedde jag tisdagens middag, en bolognese med massor av kryddor och såklart en stor klick crème fraiche. När jag kom hem från jobbet var det bara att värma på såsen, koka (fullkorns-) pastan och toppa det hela med en klick gräddfil och finhackad rödlök.

I onsdags hade vi MBT med tema vår hemma hos oss och det bjöds på så mycket gott! Sparris med mandelflagor, fikonkaka, vinbladsdolmar, ramslökssoppa, zucchinibiffarrulltårta med citroncrème, blomkålsbiffar, vårig potatissallad och en supertunn omelett med fyllning. Calles bidrag var tabascostinna deviled eggs och jag hade bakat glutenfria småkakor med lemoncurd och vallmofrön.

I torsdags gjorde vi en texmex-inspirerad gratäng toppad med potatismos och riven ost. Lite som en sheperds pie, kan man säga. I röran hade vi färs, svarta bönor, majs, paprika och selleri. Grymt gott! Och perfekt matlåda, dessutom.

I fredags hade jag en lång dag på jobbet så lyckan var total när jag kom hem och Calle hälsade välkommen med Bloody Marys och pizza. Hurra! Pizzan var inte någon vanlig pizza utan Portland-pizza med parmesancrème, (ekologiska) vindruvor, svarta oliver och pinjenötter. Resten av kvällen låg vi på soffan och tittade på True Detective – perfekt fredag, om du frågar mig.

Rest in piece, Barbapappa.

“Du får komma på mitt kalas” har Madicken sagt till mig i ett halvårs tid nu. Madicken är ett av mina brorsbarn och hon och hennes tvillingbror Melker fyllde tre år i fredags. I lördags var vi alltså bjudna på fint kalas och vi festade till det med supergoda pajer (broccoli och brieost) och sallad och nybakat bröd. Till kaffet bjöds det på tårta och inte vilken tårta som helst utan en Barbapappatårta, till kidsens förtjusning.

Idag är det söndag och vi har varit på middag tillsammans med Calles föräldrar och några vänner till familjen. Det är alltid lika fint att ses och som vanligt blev vi bjudna på fantastiskt god mat! Vegetarisk lasagne, sallad och gott vin till det. Fin söndagskväll, tycker jag.