Vilken helg. Jag har sovit alldeles för lite, och i natt vaknade jag typ fem gånger eftersom (stackars) Calle har legat bredvid mig med frossa. När jag åkte till jobbet i morse låg han utslagen i sängen och jag var pyttelite besviken för att det inte var jag som låg kvar. (Måndagar, ni vet.)

Inspirationen till det här receptet kommer från Jamie Oliver som gjorde något liknande i ett av sina matlagningsprogram. Kombinationen med honung, pistagenötter och syrlig yoghurtsås är oslagbar!

Vegbullar med honung och pistagenötter

2 portioner + matlåda

3 dl riven ost, en smakrik variant

1 dl hackade valnötter

2 dl ströbröd

3 ekologiska ägg

1 salladslök

2 tsk garam masala

1 tsk mald koriander

1 röd chili, ganska liten

25 g skalade pistagenötter

1 matsked honung

2 dl yoghurt

1 ekologisk citron, saften

Blanda ost, ströbröd, finhackad salladslök och kryddor i en bunke. Tillsätt äggen och forma sedan smeten till bollar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt honung och pistagenötter och rulla runt bullarna i stekpannan. Blanda yoghurt och citronsaft. Servera med pita, sallad och yoghurtsås.