Den här veckan har vi satsat på att rensa i både kylskåp och frys och tänk, vilka skatter man kan hitta där inne ibland… Man kommer långt i matplaneringen genom att bara leta i kylskåpet så vi har vi knappt behövt gå till affären den här veckan. Mental high-five på det!

Pasta med savoykål och pinjenötter.

I måndags jobbade Calle sin första dag på nya jobbet och jag, som var hemma och snörvlade, fixade mat. Vi hade ett savoykålshuvud i kylen så jag passade på att göra en av våra favoritpastarätter med kål, pinjenötter, gul lök och en skvätt grädde. Vi toppade såklart med ett stort lass parmesanost.

I tisdags slängde vi ihop en pastasallad på nolltid. Purjolök och feta hade vi i kylskåpet, tomater (jag vet att det är meningslöst att köpa tomater just nu pga icke-existerande smak men jag kunde inte låta bli) och pesto köpte jag. Istället för crème fraiche gjorde vi ett kylskåpsrens och hittade kesella och yoghurt som vi blandade i. Smakar såklart bäst med stora mängder tabasco (eller annan valfri stark sås) till.

I onsdags var vi bjudna på middag hos våra vänner Magnus och Sara och de bjöd på en alldeles ljuvlig öppen lasagne med mandelpesto. Misstänker att receptet kommer från Lotta Lundgren och det här ska vi helt klart göra hemma någon gång snart.

Potatisbullar med panko.

I torsdags hittade jag ett gäng potatisar och en massa halvtomma förpackningar med matlagningsgrädde i kylskåpet så jag rullade bullar (de här är grymt goda!), stekte lök och gjorde brunsås. På de potatisar som blev kvar gjorde jag potatisbullar och hade därmed veckans godaste lunch med mig till jobbet dagen efter.

I fredags åkte vi mot Skåne efter jobbet och eftersom alla syskonen (med barn) var hemma samtidigt var det gående bord och stående gäster, som det brukar vara. Mamma hade lagat en riktig klassiker – en gratäng med bland annat ris, champinjoner och sparris, som vi åt med en god sallad till.

Fylld foccacia.

I lördags var det kalas för mig pappa och min svåger som båda fyller år snart. Det bjöds på foccacia fylld med en röra på tomater, cornichons, paprika, kapris och soltorkade tomater och till det hade vi en rotselleri-slaw som var alldeles ljuvlig. Återkommer med recept! Till efterrätt hade mamma gjort en ruskigt god lingonpannacotta som vi åt med havreflarn.

Idag är det söndag och vi kom hem till Göteborg för några timmar sedan. Varken jag eller Calle var så sugna på att göra middag när vi kom hem så idag har vi festat till det med färdig falafel från frysen tillsammans med pitabröd, grönsaker och tomatsalsa. Perfekt uppladdning inför veckans avsnitt av min favoritserie just nu – Lilyhammer.