Innan jag hade syskonbarn var jag en synnerligen frisk människa. En förkylning om året på sin höjd men aldrig mer än så. Men, så började de små komma och nu när vi är uppe i sex stycken små Hemert-kids är det en hälsorisk att ens krama någon. Nåväl, tur att de är så söta, för nu när jag har åkt på min andra förkylning på mindre än ett halvår börjar jag bli sjukligt trött på att ligga på soffan och snörvla. Och nysa.

Världshistoriens godaste tantkaka? Ja, kanske. Det mesta med frosting ligger bra till hos mig. Receptet fick jag av Rebecka, som faktiskt hade med sig en sånhär goding till en av våra MBTs förra året.

Ambrosiakaka

16 bitar, på ett ungefär

150 g ekologiskt smör

2 dl socker

2 ekologiska ägg

2 tsk vaniljsocker

1 apelsin, skalet

0,75 dl pressad apelsin

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl florsocker

2 msk pressad apelsin

syltade apelsinskal

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget rör runt tills allt blandat sig. Blanda i apelsinskal, saft och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i resten av smeten. Häll i en smörad och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Blanda ingredienserna till glasyren och låt kakan svalna. Bred på glasyren när kakan är kall och toppa med (massor av) syltade apelsinskal.