För exakt en vecka sedan hade vi workshop med vår odlarförening och vi pratade grönsaker, biodling och varför det är så lätt att vattna för mycket snarare än för lite. Hanna, som höll i workshopen, hade med sig ett gäng intressanta böcker, bland annat Runåbergs Fröer som är en veritabel bibel för odlingsintresserade. Vi gick inom bokhandeln på väg hem och köpte oss ett eget exemplar och den fungerar verkligen som ett allvetande uppslagsverk gällande allt man kan tänkas behöva veta om odling. Perfekt för oss nybörjare, med andra ord.

I år ska vi odla tomater (chilega och cheerio), morötter (amsterdam), brysselkål (groninger), grönkål (white russian), vaxböna (helios), purjolök (hannibal), salladslök (white lisbon), paprika (ferenc tender och lipstick), chili (padron och espelette, eller espelund som vi kallar dom) och en del olika kryddor, bland annat salvia och timjan. Hurra! Ska ni odla något?