Förra helgen hade vi workshop med vår odlingsförening och jag är så exhalterad över att komma igång med odlingssäsongen! Det blir den allra första får vår lilla förening, för allt eftersom vädret blir bättre kommer vårt odlingsområde i Buråsparken snart att stå klart. Oj, vad jag längtar!

Jag och Calle hade fixat fika till workshopen och en av sakerna vi hade med oss var ett gäng jordnötskakor. Jag tycker de smakade ljuvligt men Calle hävdar att konsistensen är lite för speciell för hans smak (fast ändå tog han typ tre kakor så jag vet inte hur mycket jag litar på det där). Receptet hittade jag hos Green Kitchen Stories.

Jordnötskakor

sisådär 24 st

4,5 dl siktat dinkelmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

2,5 dl ekologiskt jordnötssmör

0,5 dl tahini

1 dl agavesirap

0,5 dl olivolja

1,5 tsk ekologiskt vaniljpulver

Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna för sig och jordnötssmör, tahini, agavesirap, olivolja och vaniljpulver i en separat bunke. Blanda de torra ingredienserna med jordnötsröran och rör runt tills du har en relativt lös men ädå hanterbar smet. Häll i mer mjöl om den är för kladdig. Forma små bollar och tryck till med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Låt svalna på ett galler.