Idag har solen tittat fram, flera minuter i streck dessutom. Det var inte igår, om man säger så. Om jag fick akut längtan efter våren? Ja. Om jag fick akut längtan efter allt man gör på våren? Ja. Om jag fick akut längtan efter uteservering en tisdagkväll, rosévin och skor utan strumpor? OH, JA. Håll ut, kära ni, det är inte långt kvar nu.

Receptet på den här vietnamesiska nudelsalladen hittade jag hos Lilla Matdériven och förutom att byta ut räkor mot tofu har jag inte ändrat något alls. Rekord, så säg?

Vietnamesisk nudelsallad
2 portioner + matlåda

200 g risnudlar
0,5 gurka, i tunna skivor
2 morötter, i tunna skivor
2 dl edamamebönor
400 g fast tofu (+ev soja och sesamfrön)
1/3 isbergsalladshuvud, grovt hackat
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackad2 vitlöksklyftor, rivna
4 cm ingefära, riven
1 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker

Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Tillaga nudlarna efter anvisning på paketet. Hacka, skiva och riv grönsakerna. Blanda med nudlar, grönsaker och sås. Skär tofun i mindre bitar, häll på soja och rulla i sesamfrön. Stek tills tofun har fått yta. Toppa salladen med koriander, cashewnötter och tofubitarna. Servera direkt.