Idag har vi firat Alla Hjärtans Dag med vårt MBT-gäng och tema var, såklart, kärlek. Som vanligt hade vi en uppsjö av bidrag och favoriten för den här gången var, tja, allt. Såser, röror, kakor, vegetarisk lasagne, ugnsrostad sötpotatis, rödbetssallad deluxe, lemonad, glutenfritt bröd och såklart ost och mormors plommonmarmelad – på riktigt!

Jag hade, för en gångs skull, bakat. Inte min starka sida men förra veckan köpte jag en flaska rosenvatten som jag ville använda så mitt bidrag blev drömmar med rosenvatten. Finfina småkakor! Receptet kommer från Allt om Mat.

Drömmar med rosenvatten

ca 40 st

100 g smör, rumsvarmt

1 dl olja med neutral smak (jag använde rapsolja)

2,5 dl strösocker

1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2,5 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk hjorthornsalt*

1-2 tsk rosenvatten

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, olja och socker med elvisp eller matberedare tills det är vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen. Smaka av med rosenvatten. Rulla degen till ca 40 st ganska små bollar och lägg dem (glest!) på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 minuter i mitten av ugnen och låt svalna på galler.

*Har PÅ ALLVAR trott att det heter HJORT-RON-SALT. Fram tills igår, vill säga. Vilken upptäckt! Världen kommer aldrig bli densamma igen.