Calle är bra på flera saker, bland annat det här: fickparkering, tekniska problem och dessutom kan han somna nästan var som helst. Men, något han är helt outstandig på är att pochera ägg. Gör ni det ofta? Aldrig? Ibland? Pocherat ägg har ersatt kokt ägg som en riktigt frukostfavorit i det här hemmet, och godast blir det såklart om man droppar över lite massor med tabasco och eventuellt lite svartpeppar.

Så pocherar du ägg – en guide à la Calle

Koka upp saltat vatten med en skvätt ättika i en stor kastrull. Knäck varje ägg i en kopp eller ett glas (endast ett ägg i varje glas). När vattnet börjar koka, sänk värmen så att det sjuder. Använd en visp och skapa en långsam virvel i vattnet. Häll försiktigt ner äggen efter varandra. Vänta 4-5 minuter (sätt klockan!) och ta sedan försiktigt upp äggen med en hålslev. Lägg äggen i en skål så att de får rinna av och servera sedan med valfritt tillbehör (men stark sås av något slag är ett måste).