I Calles telefon har vi en karta över NYC där vi sätter små röda prickar på platser och restauranger vi blivit tipsade om. Pegu Club fick en liten röd prick efter att vår vän Johan varit där för några år sedan och druckit makalöst goda drinkar och, ja, ni känner ju oss. Klart vi skulle gå dit. Men, först av allt – INNAN vi gick dit hade vi gått bananas i ostaffären på Bleecker St. Fram tills nu har vi kallat den för Bleecker Cheese men det namnet har vi tydligen hittat på för butiken heter Murray’s. Gå dit. (Och om ni går till ett fancy drinkställe efteråt, se till att osten är väl inpackad så att det inte kommer lite märkliga dofter från påsen vid diverse, erm, olämpliga tillfällen.)

Pegu Club är väldigt elegant, ett sådant ställe man helst vill gå till när man har på sig kavaj, fina skor och en nätt liten väska. Vi kom dit efter en hel dag på stan och hade minst fem påsar var – varav en med stinkande ostar – i släptåg. Vi läste noggrant igenom drinkmenyn och beställde tre väldigt olika drinkar och min var godast. Faktiskt. En mint julep-variant som var väldigt, väldigt frisk och syrlig.

Orutinerat nog glömde vi att ta en bild på drinklistan (den var lång!) så det är nog bäst att vi går dit en gång till när vi kommer till NYC nästa gång så att jag berätta för er vilka skatter som finns där inne. Vill ni gå dit själva kan ni kolla adress och öppettider på deras hemsida.