Helt plötsligt blev det söndag och den ack så efterlängtade vardagslunken är tillbaka. Älskar det. Filmjölk till frukost, middag framför The Wire och tulpan-frenzy i lägenheten. Resor, högtider och semester i all ära men det här vanliga, det är fint det.

För några veckor sedan bjöd min partner in crime oss på de här oheliga köttbullarna från David Batras kokbok David Batras inte så tråkiga indiska mat. Right up my alley, som man brukar säga! Extra goda om man äter med en stor klick mango chutney eller några picklade citroner.

David Batras oheliga köttbullar

4 portioner

3 msk ströbröd

0,5 dl mjölk

0,5 dl vispgrädde

1,5 tsk mald spiskummin

1 vitlöksklyfta, riven

0,5 msk färsk ingefära, riven

500 g nötfärs

1,5 tsk salt

(de här vegetariska quornbullarna är finfina istället för köttbullarna)

1 dl vatten

2 dl grädde

1 kanelstång

1 krm cayennepeppar

0,5 tsk mald koriander

0,5 tsk gurkmeja

salt, nymald svartpeppar

1 kruka koriander

en näve mandelspån

Blanda ströbröd med mjölk, grädde och kryddor. Låt svälla ett tag. Blanda i nötfärsen, ägget och saltet. Rulla köttbullarna och stek i smör i några minuter. Häll i vatten, grädde, kanelstång, cayennepeppar, malen koriander och gurkmeja i stekpannan. Låt koka ihop i några minuter. Red såsen med lite maizena (utblandat i vatten) om den är för rinnig. Strö över en näve grovt hackad koriander och några mandelflagor. Servera med ris, en klick yoghurt och lite mango chutney.