DET HÄR MÅSTE JAG GÖRA NÄR JAG KOMMER HEM tänkte jag minst tio gånger när noggrant studerade menyn på den lilla restaurangen Tiny Fork på södra delen av Manhattan. Vi gled av en händelse in där för att äta lunch och hittade en riktig pärla som jag vill återvända till. Typ nu.

Men alltså, bara det att göra caesarsallad på grönkål istället för romansallad. GENIALT. Om ändå grönkålssäsongen kunde vara lite längre i Sverige. Jag brukar göra min casesardressing med rapsolja, äggula, dijonsenap, riven vitlök, vitvinsvinäger och lite citronsaft. Och nymald svartpeppar och en gnutta salt, såklart. En bunte grönkål, massor med dressing, krutonger, ett stort lass parmesanost och du är i hamn.

Corn on the cob aka majskolv är något jag nästan alltid äter med en klick smör och havssalt. Oj, vad tråkigt, när det finns den här varianten med majonnäs, lime, adobokrydda och mexikansk cojita-ost. Är det svårt att hitta adobokrydda eller cojitaost kan man ju säkert ersätta med precis vad som helst som man gillar. Jag ska prova med vår mexikanska kryddblandning och parmesanost, tänkte jag.

Nästan bäst av allt? Den varma cidern med kanelstång, hela nejlikor och en skvätt bourbon. Värmer gott när man vandrar omkring i valfri, iskall del av världen och det känns som att benen ska ramla av när som helst. Det kommer vara vinter i flera månader till (nåja, nästan i alla fall) så det finns ingen ursäkt att inte prova det här. Ok?