Igår kväll lämnade vi New York, i morse vaknade jag i Amsterdam och i förmiddags kom vi innanför dörren här hemma. Trötta, onekligen, för efter tre timmar av nehej-då-somnade-benet-i-den-här-sovställningen-OCKSÅ beslutade jag mig för att hålla mig vaken resten av resan. Semesterbluesen gjorde sig påmind samtidigt som vi lämnade Brooklyn och på grund av diverse anledningar som jag inte orkar eller vill gå in på känns livet här hemma just nu lite sådär.

Någon frågade mig hur många gånger jag har varit i New York, men ska jag vara ärlig har jag ingen aning. Jag har helt enkelt tappat räkningen. Andra frågar om vi inte ska flytta dit men mitt bestämda svar på det är nej. Aldrig i livet. Jag har gjort den där grejen redan, och trots att både jag och Calle älskar att komma dit skulle jag aldrig någonsin byta ut det vi har här hemma mot det som finns där. Dessutom – om vi ska vara ärliga – är vi inte så bra på att verkligen använda staden. Vi sitter mest hemma hos våra vänner och dricker vin, äter ost och pratar om livet, och de gånger vi gör något håller vi oss oftast i området där vi bor eftersom utbudet där är precis lika bra som på Manhattan. Ja, ni hör ju sjävla.

Men – hör och häpna – för några dagar sedan tog vi med oss våra vänner till Manhattan för att rulla hatt på vårt sätt, vilket oftast innebär en runda på The Met och promenad i Central Park. Adam tog med oss till en bar jag aldrig varit på, en gömd liten pärla vid Columbus Circle vid sydvästra hörnet av Central Park. Inte det billigaste stället direkt men drinkarna var väldigt, väldigt goda (jag drack päronbellini) och de små rätterna som de hade på menyn var riktigt bra. Jag åt en finare variant av klassikern grilled cheese med tjocka skivor smält italiensk ost och svart tryffel, och vid sidan av fick man en liten skål med fikonmarmelad som bröt av fint mot osten. Tycker ni om tryffel? För mig är det något som pendlar mellan att vara ljuvligt och -i för stora mängder – vidrigt, men i den här varianten fungerade det alldeles perfekt. Har ni vägarna förbi hittar ni hemsida och kontaktuppgifter här. (Och, hörni, det här stället är värt ett besök nästan enbart för den fina utsikten!)