Sent i går kom vi hem från Idre och tidigt i morse åkte Calle till NYC för att jobba i några dagar. Det är snabba vändningar i den här familjen just nu, som ni märker. Jag jobbar några dagar och sedan åker jag och min partner-in-crime Malin över och möter upp Calle hos våra vänner i Brooklyn. Vi ska titta på konst, äta god mat och lyssna på Postal Service längst upp i Empire State Building, precis som vi alltid sa att vi skulle göra när vi var yngre. (Come down now, but we’ll stay…)

I min ensamhet lagade jag ikväll en rätt från min Star Wars-kokbok: Greedo’s burrito. Har ni inte koll på er Wookiepedia kan jag upplysa om att Greedo är en bounty hunter som jobbar för Jabba the Hut, den otrevliga slemklumpen som tillfångatar Han Solo.

Greedo´s burrito, något modifierad

2 portioner + ev matlåda

300 g quornfärs

tacokrydda + paprikapulver

2 dl svarta bönor (på burk)

1 dl riven ost, en stark variant

1 tomat, finhackad

1 dl svarta oliver, skivade

1 salladslök, skivad

1 avokado

stark sås, vilken som

fullkorntortillas, köpta eller hemmagjorda

Stek quornfärsen i lite olja, tillsätt kryddor (du kan ju ta precis vad du känner för men just idag ville jag ha lite tacostuk på det hela) och lite vatten och låt puttra en stund under lock. Skiva/hacka grönsakerna, lägg det hela på ett tortillabröd tillsammans med färsen och toppa med (massor av) stark sås och riven ost.