Jag älskar att läsa. Att alltid ha en bok bredvid sängen och läsa några sidor innan jag somnar. Igår avslutade jag Åsa Linderborgs fina Mig äger ingen och näst på tur står Bilbo. Jag plöjde Sagan om ringen-böckerna när jag var barn men Bilbo missade jag helt, konstigt nog. Nåväl, inte gör det något – den tar jag med till fjällen.

Just nu lovar hotar väderprognosen med -20 grader och sol lagom tills vi kommer till Idre. Hu. Det kommer bli kallt i backen. Jag har laddat med raggsockar, bra underställ och en pälsmössa som får mig att se ut som Boris Jelstin, ungefär. Calle har plockat fram sina snowjoggers från typ -92 (!!!!) och hävdar bestämt att det är den bästa vintersko man kan ha.

Senaste upptäckten? Franska tulpaner. Oj, vad fina de är! Långa och ståtliga. Rena drömmen för mig som är gravt beroende av att ha snittblommor hemma. Hela vintern har jag dessutom slagit rekord i ljusförbrukning, men det finns ju faktiskt inget bättre än tända ljus när det är mörkt och ruggigt ute. Och ruggigt är det ju, speciellt på den just nu inte-så-bästiga bästkusten som kan stoltsera med grå nyanser, regn från sidan och +5°. Med det sagt – trevlig helg till er alla!