På söndag åker vi till Idre för en veckas skidåkning och idag har jag och Calle förberett mat som ska med upp – gulaschsoppa à la Matgeek, Texas chili och lasagne står på menyn och dessutom har jag bakat bröd som vi ska äta till frukost. Längtar redan.

Varje Någon kväll ska vi festa till det med dessert och då har jag tänkt göra den här godingen som Calles mamma bjöd på när vi firade lillejulafton på Orust. Receptet kommer från Coop.

Marinerad apelsinsallad

4 portioner

6 ekologiska apelsiner

2 färska fikon

1 granatäpple

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl pressad apelsin

2 tsk mortlade kardemummakärnor

1 kanelstång

Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en kastrull, låt sedan svalna i en stor skål. Ta ur kanelstången. Skär bort skalet från apelsinerna, både det gula och det vita. Skär ut en klyfta i taget. Lägg ner apelsinklyftorna i marinaden och blanda försiktigt. Lägg i granatäpplekärnorna och de klyftade fikonen och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.