Trots att vi har en mindre maskinpark i vårt kök införskaffade jag en råsaftcentrifug idag. Hurra! Jag har velat ha en sådan i flera år men eftersom vårt kök i den förra lägenheten var i minsta laget har jag liksom aldrig tyckt att det har passat så bra. Förrän nu. Jag körde “men vi har ju ingen plats” -argumentet i huvudet när jag vägde för och nackdelar men ärligt, vi bor på över 100 kvadratmeter och vårt kök är stort. Klart vi får plats med en råsaftcentrifug…

Min första juice – träskjuice, kan vi kalla den.

Den jag köpte är inte speciellt stor men den känns stabil och den var inte speciellt besvärlig att rengöra. Det enda som grämer mig är att jag inte kan göra juice med avokado i för jag har gjort research och det verkar som att det bästa är att göra resten av juicen först och sedan mixa ner avokadon med en stavmixer. Sjukt besvärligt. Jag är inte speciellt förtjust i fruktiga juicer med apelsin och sådant utan tänker gå all in när det gäller grönsaksjuice. Grönkål, selleri, tomat, morot, rödbetor, ingefära och så vidare. Men hörni, kan inte ni komma med lite tips på goda varianter? Hur gör ni? Vilka kombinationer får jag inte missa? Har du provat att centrifugera avokado och i din fungerar det minsann? Jag vill veta allt.