Det finns ingen drink jag förknippar så mycket med Alex, Adam och Brooklyn som Bloody Mary. Det skulle väl vara mimosas i så fall men de faller båda inom kategorin förmiddagsdrinkar eftersom det är något vi alltid ofta dricker när vi äter brunch på helgerna. Är du i närheten av Bushwick (hållplats Morgan Ave på L-train) kan jag varmt rekommendera 983 (Life Café) där man kan beställa löjligt goda Bloody Marys.

Lika goda Bloody Marys serverades hemma hos oss förra helgen när våra vänner var över på hejdå-vi-ses-snart-brunch. Vi ska nämligen ut och resa på olika håll i nästan hela januari och då får man passa på att ses innan!

Bloody Mary, the Calle way

1 bringare till 4 drinkar och lite till

1,5 dl vodka

8 cl pressad citronjuice

4 dl tomatjuice

worchestershiresås, några stänk

svartpeppar, ganska mycket

1 selleristjälk

tabasco, några stänk

sellerisalt

isbitar

finriven pepparrot

Fyll en bringare med is. Tillsätt citronjuice, tomatjuice, tabasco, worchestershiresås, tabasco, salt och peppar. Tillsätt riven pepparrot tills det är lagom starkt. Servera i höga glas och garnera med selleristjälk.