Så kom vardagen igen och jag försöker komma in i rätt fredagskänsla. Det går sådär. Med jul, nyår och allt annat blir det lite upp och ner med vardag, rutin och sådant som jag vanligtivs mår bäst av men med två jobbdagar i bagaget börjar det ordna upp sig igen. Skönt.

Av alla rötter i hela världen är pepparroten den bästa jag vet. Helst äter jag den riven på en rostad smörgås (måste provas!) eller så köper jag mjukostvarianten och äter med, erm, sked. True story. På nyår gjorde vi de här überenkla crostinisarna med pepparrotsröra som blev en smärre succé. Receptet kommer från Aromatiska Blad.

Crostinis med pepparrotsröra

4 portioner

1 kruka gräslök

pepparrot, riven (efter smak och tycke)

2 dl gräddfil

färdiga crostinis (sådana som finns på påse)

salt, nymald svartpeppar

Häll upp gräddfilen i kaffefilter och låt rinna av i några timmar. Blanda med salt, peppar, gräslök och riven pepparrot. Lägg en klick på crostinisarna precis innan servering.