Till skillnad från föregående år då nyårsdagen mest har varit en transportsträcka från Ivanhoe till pizza måste jag säga att den här dagen med långpromenad, god lunch (enchiladas!) och tända ljus helt klart är att föredra. Vi hade en riktigt fin kväll igår som var precis som en nyårsafton ska vara – god mat, chips, fina kläder, fyrverkerier, stora kramar från fina kompisar och förhoppningar om att det nya året ska vara ett riktigt bra sådant.

Jag hade en stark önskan om att det här året slippa den klassiska nyårsmaten och istället laga något helt annat så vi tog hjälp av några olika kokböcker och hittade till slut tio olika rätter som vi fastnade för. Tio rätter kanske låter rörigt och omständigt men med lite planering gick det hur bra som helst. Det var dessutom alldeles lagom med mat (ingen matkoma, med andra ord) och vissa av rätterna var riktigt, riktigt bra. Best in class? Den frusna mixsalladen. Lätt. Och vaniljglassen med rårörda hjortron som vi åt till efterrätt är såklart svårslagen.

Idag blir det såklart pizza till middag, en hemmagjord sådan med rårörd tomatsås, lök, ananas, kronärtskocka och ganska lite ost. Right up my alley. Hoppas att ni alla har haft en riktigt fin nyårsafton! God fortsättning!