Vi har precis ätit en lång brunch och jag är alldeles fyrkantig efter all mat jag stoppat i mig. Äggröra, fattiga riddare, bröd med jordnötssmör och jordgubbssylt, bloody mary (-s) och smutti. Jag. Är. Mätt. För första gången bakade jag det haussade fusksurdegsbrödet som jag tror att Helena var först med och det var väldigt, väldigt gott.

Fusksurdegsbröd

3 baguetter

3 ärtstora bitar jäst

3 dl ljummet vatten

1,5 tsk salt

0,25 dl vetekli

380 g vetemjöl special

Lös jästen i vattnet, och rör ner övriga ingredienser så att du får en lös deg. Lägg över plastfolie och låt stå över natten. Nästa morgon – stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv, så att båda sidor blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, ca 15×25 cm. Dela i tre lika långa delar. Vrid degen till tre baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila medan du värmer ugnen till 275 grader. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen – spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta (för att få fin skorpa). Grädda bröden i 13-14 min, och låt sedan svalna på galler utan bakduk.