Igår morse hann vi med en stadig julgrötsfrukost tillsammans med Calles familj innan vi packade ihop oss och åkte mot Skåne. Jag åt (som alltid) min gröt med saftsås vilket, eh, förbryllade resten av sällskapet, som har mjölk till sin gröt. Mjölk? Helt främmande för mig. Hur gör ni?

Vi sladdade in hos mina föräldrar vid tre-tiden, lagom till glöggfikan. Mandelsmusslor, mjuk pepparkaka, lussebullar, pepparkakor och korintkakor tillsammans med glögg, lugn och Livet är Underbart. Bästa stunden på hela julafton, tycker jag.

Det här året blev det ett enkelt men ack så fint julbord som dukades upp. Alldeles lagom, för en gångs skull.

Isbjörnen fick en leksak som tre minuter senare var en skugga av sitt forna jag, sen däckade han (och vi andra) i soffan. Härligt. Alldeles perfekt julafton, om ni frågar mig. God fortsättning!