“Ni får välja en ingrediens var och så hittar jag på en amuse efter det” deklarerade Minna vågat i lördags morse innan vi for iväg för att handla till kvällens förnyårsfirande. Hon är djärv, den där Minnan, och när varukorgen fylldes med grönt äpple, pepparrot, philadelphiaost, julmust (!) och rödlök blev jag något tveksam (och lätt illamående).

Men, så sitter vi till bords och ut kommer Minna med den här fina skapelsen, serverad på sked och allt, och så var den så in-i-helskottas-god. Karamelliserad lök med pepparrotscrème och rivet äpple visade sig vara en riktig fullträff, och ack så fint serverad. Hatten av för dig, Minna!

Minnas magiska mix

Skiva rödlöken i tunna skivor och fräs i en stekpanna med lite olja. Häll i julmusten när löken mjuknat, kanske 1 dl eller så. Koka på hög värme, rör runt lite då och då och häll på lite socker om du känner för det. Blanda philadelphiaost med pepparrot, salta och peppra. Montera det hela på en sked modell större och toppa med en klutt rivet äpple.