Granen är klädd, ljusen är tända och det är tre dagar kvar till Lucia. December gå fort. Jag har två lediga dagar framför mig och det innebär pepparkaksbak, Depeche Mode i Scandinavium (så pepp!) och för-nyårsförberedelser. Vår gran är alldeles ljuvlig, för övrigt – luktar som en hel barrskog och är numera dessutom klädd med de få (men ack så fina) julgransdekorationer vi har.

Kring jul (och alla andra månader på året…) äter jag massor med kål. Billigt, gott och nyttigt, och den här salladen med fikon och pistagenötter går på ett kick att slänga ihop! Receptet hittade jag i senaste numret av Mer Smak. Och hörni, kommer ni ihåg vad vi pratade om igår? Har ni ännu inte skänkt en slant till vår insamling Från blogg till bössa som vi gör för Musikhjälpen kan ni göra det här. Tack snälla ni! (Och ett extra stort tack till Manne som har gjort vår fina logga, såklart.)

Rödkålssallad med fikon och pistagenötter

4 bufféportioner

400 g rödkål

1 msk olivolja

2 msk agavesirap

2 msk vitvinsvinäger

3 kryddnejlikor

1 kanelstång

1,5 dl pistagenötter

salt, nymald svartpeppar

2 färska fikon

Strimla kålen tunt, fräs i någon minut tillsammans med honung, vinäger och kryddor. Lägg på ett fat, häll över nötterna (som kan hackas grovt om man vill). Smaka av med salt och peppar, toppa med fikon.