Ni vet den där granen jag önskade mig? Den var vi och inhandlade för ett litet tag sedan hos en mycket vänlig man (skåning, såklart…) som hade en hel granskog vid hörnet av Södra vägen/Engelsbrektsgatan. Nu står den på plats i vår lägenhet, grön och grann, och doftar sådär julgranigt gott. Hurra! Det är väldens finaste gran, såklart – precis sådär spinkig och lång som jag önskat.

Det var Karin som för ett litet tag sedan skrev om de här kokostopparna med saffran och i fredags gjorde min variant med agavesirap och utan chokladdopp. Alldeles ljuvliga!

Kokostoppar med saffran
ungefär 12 st

200 gram kokosflingor
50 g smör

1 paket saffran
1 dl agavesirap
2 ekologiska ägg

en gnutta salt

Smält smöret, häll i saffran och rör runt ordentligt. Blanda med alla de andra ingredienserna. Sätt ugnen på 175 grader och låt smeten vila i en kvart. Forma små toppar med händerna och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, ställ sedan på en tallrik och låt kokostopparna svalna i kylen.